populaire producten

Bekijk alle elektrische aanstekers

Plasma aansteker bestellen?

De plasma aansteker is een elektrische aansteker die u kunt opladen met een USB kabel. Dit nieuwe type aansteker is niet alleen stijlvol maar ook erg praktisch. De plasma aansteker is de perfecte vervanger van de traditionele aansteker die werkt op gas op benzine. Op Spyro Gadgets kunt u diverse modellen plasma aanstekers vinden in verschillende kleuren. Elke Spyro aansteker wordt geleverd in een luxe opbergdoos, wat deze gadget tot een perfect cadeau maakt.

Hoe werkt een plasma aansteker?

De plasma aansteker werkt op basis van elektriciteit is voorzien van ontstekingspunten. Op het moment dat de ontstekingsknop op de aansteker wordt ingedrukt, ontstaat er een spanningsverschil tussen deze ontstekingspunten. Dit spanningsverschil is zodanig hoog dat elektronen genoeg energie hebben om de sprong te maken van de ene pool naar de andere. De lucht tussen de polen wordt geïoniseerd, wat resulteert in krachtige elektrische stralen met een kenmerkende paarse kleur.

De voordelen van een plasma aansteker

Een plasma aansteker heeft diverse voordelen ten opzichte van een traditionele aansteker met vlam. Een van de voordelen is dat de plasma aansteker niet werkt op gas of benzine en dus ook geen schadelijke stoffen uitstoot tijdens het gebruik. Hieronder vindt u enkele andere voordelen.

Een plasma aansteker is oplaadbaar

De plasma lighter van Spyro is oplaadbaar met de meegeleverde USB kabel. U kunt deze kabel op elke oplaadbron aansluiten, bijvoorbeeld uw laptop of telefoonlader. De aansteker kan ongeveer 200 keer gebruikt worden op 1 acculading en is na 1-2 uur weer volledig opgeladen. U kunt de aansteker dus keer op keer blijven gebruiken, dit in tegenstelling tot de meeste traditionele aanstekers.

De plasma aansteker wordt niet door wind beïnvloed

De plasma USB aansteker gaat in 1 keer aan zodra de ontstekingsknop wordt ingedrukt. De elektrische stralen zijn zo krachtig dat deze niet kunnen worden uitgeblazen. Uw aansteker beschermen met uw hand op het moment dat u deze wilt gebruiken is dus verleden tijd.

De veiligheid van een plasma aansteker

Alle plasma aanstekers van Spyro zijn voorzien van prima veiligheidsvoorzieningen. Zo is het bij de meeste modellen niet mogelijk om de aansteker aan te zetten zolang de afsluitklep dicht zit. Hierdoor is de kans dat de aansteker per ongeluk aan gaat in bijvoorbeeld uw broekzak nihil. Andere modellen van de Spyro aanstekers kunnen niet aangezet worden terwijl deze worden opgeladen of hebben een extra beveiliging op de ontstekingsknop zitten. Elke plasma aansteker gaat na 7 seconden automatisch uit om oververhitting te voorkomen.